Mitić: Osećamo se kao u Kafkinom "Procesu"

Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava povodom prekršajnog postupka protiv njih

Ostavite komentar


  1. Da li je ratni zločinac neko ko je takvim proglašen od strane svog direktnog neprijatelja? Onaj ko prihvata validnost presude donesene od strane ljudi/država koje su vas napale, rasparcale i na kraju bombardovale, ima problem sa sopstvenim identitetom. Kako da se nisu javili sa protivljenjem na silnim skupovima u čast Oluje, Bljeska, stavljanja za ministra odbrane SAD čoveka koji je bombardovao goloruk narod 1999? Gde su te "Inicijative" kada treba da se štiti integritet i žrtve sopstvenog naroda?

  2. Pa šta se svi nešto čude… da se ja pitam na svim TV u Srbiji non stop išla serija "Sulejman Veličanstveni"…da narod vidi sve isto kao u našoj zemlji samo je "drugačije zove", u toj turskoj seriji: paše, kadije, veziri, sultani,…, "kadija te tuži, kadija ti sudi",….

  3. Da li je ovo ona dama, koja nas je, pre nekoliko meseci, u jednom televizijskom nastupu, obavestila da je našla momka u Prištini pa sada, u tom smislu, pokušava da oblikuje i državnu politiku Republike Srbije. Srbija bi, u tu čast i zbog njene velike ljubavi trebala da zaboravi na sve albanske zločine ili, u najmanju ruku, da ukine sebe kao državu?!

  4. Mislim da svi mi zaista živimo kao u Kafkinom "Procesu". Samo što vi to posmatrate iz ugla onih koji pokušavaju da osude čitav jedan narod, govoreći da to čine "za njegovo dobro" slično kao što govore i za "demokratsko" bombardovanje Srbije od strane "najdemokratskije nacije"?! Ne znam ko glorifikuje zločine da li mi Srbi, koji smo pohapsili i u Hag prosledili čitav politićki, vojni i policijski vrh ili oni, koji su upravo juče pokušali da obore zakon kojim se najavljuje sudjenje zločincima albanske nacionalnosti?! Ova mlada gospodjica, nas je jednom prilikom upoznala sa detaljima iz svog privatnog života i prosvetljenja koje je doživela na Kosovu i Metohiji pa, valjda, shodno tome, očekuje da Srbija trasira i vodi svoju politiku prema KiM u skladu sa tim njenim osećanjima?! Mislim da ona nije izuzetak, mnogi u ovom narodu smatraju da Srbija treba da se prilagodjava njihovim davnim prijateljstvima iz vojske, iz ličnog života ili bivše ljubavi koju su upoznali na klupi u nekom parku bivše "Juge"?! Jeste, sve je kao u Kafkinom "Procesu", samo što je Srebija u ulozi, kojoj svako može, ne da sudi več, da presudi.

  5. Za ovu damu je pravi demokrata je ,,Milosrdni andjeo,, a svi mi ostali smo hajduci i zlocinci!

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.