Mitropolija SPC: Litije će sutra biti održane 1Foto: BETA/ AP Photo Risto Bozovic (arhiva)

Protojerej-stavrofor Mitropolije crnogorsko primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) Slobodan Jokić najavio je da će se litija koja je najavljena za sutra održati uprkos preporuci Ministarstva zdravlja da se prekine sa javnim okupljanima zbog moguće pojave korona virusa.

„Za sada nema nikakve zabrane. Ako bude zabrane, mi ćemo se prema tome ophoditi i videti što i kako. Sutra će se definitivno održati litija jer zabrane nema i mi planiramo redovne aktivnosti“, rekao je on za Portal Onogošt i naglasio da se otkazivanje litija još uvijek ne razmatra.

Mere predostrožnosti koje je juče objavio ministar Hrapović, za sada, prema njegovim rečima, ne utiču na javni život.

„Sve je redovno u društvu i sve protiče tako pored tih mera“, rekao je on i dodao da će javnost biti blagovremeno obaveštena ukoliko dodje do nekih promena.

Premijer Duško Marković najavio je danas da će javna okupljanja biti zabranjena ako se pojavi korona virus u Crnoj Gori.

U Crnoj Gori još nije registrovan nijedan slučaj obolevanja od korona virusa, ali je ministar zdravlja juče rekao da je riziku visok i predstavio mere i preporuke, medju kojima da ne bude nikakvih većih javnih skupova.

U Crnoj Gori se već dva meseca održavaju protesti zbog Zakona o slobodi veroispovesti kojima prisustvuju desetine hiljada građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari