Mitrović reagovao na tvrdnje Obradovića: To su gnusne laži i izmišljotine 1Željko Mitrović Foto: Beta/Branislav Božić

Vlasnik kompanije Pink Željko Mitrović danas je, kao „gnusnu laž i izmišljotinu“, odbacio tvrdnju predsednika Dveri Boška Obradovića da Pink duguje porez u iznosu od 250 miliona dinara.

On je u pisanoj izjavi najavio da će na tvrdnje Obradovića uzvratiti „i na sudu i medijski“ i objašnjava da namerno tri dana nije reagovao na „laži“ predsednika Dveri da bi sačekao „reakciju Đilasovih medija“.

Mitrović ukazuje da u krivičnom postupku od njih može „konačno i da se naplati zbog štete koju su naneli kompaniji Pink ovim gnusnim lažima i izmišljotinama“.

„Pink, što je lako proverljivo u poreskoj upravi, ne duguje ni jedan jedini dinar“, ističe Mitrović i naglašava da je njegova kompanija samo u ovoj godini, ili preciznije od januara do jula, državi Srbiji, po osnovu različiti poreza, uplatila 900 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, „Pink je donirao preko 150 miliona bolnicama i drugim ustanovama tokom epidemije, kontinuirano brine o deci bez roditeljskog staranja i preko pet miliona je uplatio za lečenje bolesne dece“.

„Da ne pominjem što je Pink jedna od samo nekoliko velikih kompanija koja se odrekla pomoći Vlade Srbije tokom epidemije u korist drugih kojima je ta pomoć potrebnija“, podsetio je Mitrović.

On razume da je Obradovića „spopao alergijski svrab zbog prevremene političke penzije“ i razume „Djilasovu nervozu što se bliži dan kada će Pinku morati da vrati 20 miliona“.

Mitrović u pisanoj izjavi zaključuje da Đilas „ludi“, jer se, kako tvrdi, bliži dan kada će morati da se okonča postupak pred poreskim organima za „ogromnu poresku utaju“ njegove Dajrekt medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.