Mladenovac dobio svoju prvu Mejkers lab učionicu 1Foto: Marko Risović

Tehnička škola u Mladenovcu , poznata po zapaženim uspesima učenika u preduzetničkim programima, započinje novu školsku godinu bogatija za Mejkers lab učionicu, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno, nakon 8 otvorenih Mejkers labova za godinu dana, svečano je otvoren još jedan, a do kraja godine centre za inovacije i multidisciplinarnost dobiće još 6 škola širom zemlje.

Predstavnici Grupe za obrazovanje, zajedno sa predstavnicima kompanija koje podržavaju ovaj program,  posetili su 8. septembra Tehničku školu u Mladenovcu  povodom zvaničnog otvaranja Mejkers laba koji je uveličao i obeležavanja Dana škole za učenike, nastavnike i zajednicu ove srednje škole.

Na otvaranju učionice budućnosti koja ovog puta uključuje i profesionalni studio, u ime škole-domaćina, o značaju savremenih programa za obrazovanje mladih govorili su Dobrica Đurđević, direktor škole, kao i Milan Božić, nastavnik i koordinator Mejkers laba i mentor jedne od učeničkih kompanija koja je ostvarila zapažene uspehe u različitim preduzetničkim programima.

O značaju udruživanja za bolju budućnost mladih pa i celog društva, prisutnima su se obratili predstavnici Grupe za obrazovanje, kao i novih nacionalnih partnera inicijative – Anja Aleksić, članica Upravnog odbora kompanije Comtrade i Aleksandar Nikolić, direktor marketinga brenda Tesla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari