Mladić koji je pretio novinarki novosadskog Radija 021 na Instagramu sam se prijavio policiji i izvinio 1Foto: N. K.

Nakon prijave pretnji novinarki Radija 021 Gorici Nikolin, policiji se sam javio devetnaestogodišnji mladić koji je potvrdio da je on ostavio nedolične komentare, saopštavaju iz Ministarsva unutrašnih poslova.

On je takođe je rekao kako se novinarki lično izvinio.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da je ispitalo sve okolnosti vezane za prijavu pretnji novinarki i o svemu dostavilo izveštaj nadležnom tužilaštvu.

Nakon njegovih navoda, obavljen je razgovor sa novinarkom koja je potvrdila da joj se mladić izvinio, kao i da se nakon razgovora sa njim više ne oseća ugroženo.

Tužilaštvo se nakon svega izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela s obzirom da je novinarka potvrdila da se ne oseća ugroženo.

Iz MUP-a su napomenuli da svaku prijavu pretnji sagledavaju detaljno te da je „nedopustivo ponašanje kojim pojedina udruženja i političke stranke, zloupotrebljavajući svoj položaj, pokušavaju da vrše pritisak na policijske službenike koji svoj posao rade profesionalno i odgovorno“.

Podsetimo, novinarki portala 021.rs i Radija 021 Gorici Nikolin, na Instagramu su upućene pretnje i uvrede.

Korisnik Instagrama „kjuo958“ poslao je poruke na nalog Radija 021 na ovoj društvenoj mreži. On je Gorici Nikolin poručio da će „na*ebati“, da je „zna sa klase“, uz vulgarnu pretnju da će „pišati po njoj“, što je sve propraćeno nasilnim jezikom i dodatnim diskvalifikacijama.

Nakon poruka, sa istog naloga pokušan je i video poziv.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije je osudilo pretnje i uvrede kojima je izložena novinarka Nikolin, te pozvalo nadležne da konačno reaguju na napade na novinare.

“Poruke su upućene sa, po svemu sudeći, lažnog Instagram naloga, a da je direktan povod pisanje novinarke govori i to da je pošiljalac pre upućenih uvreda i pretnje poslao link ka tekstu Gorice Nikolin”, naveli su u saopštenju iz redakcije Radija 021.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari