Mladić koji se slikao na mezaru uz poruku "gazi balije" izvinio se porodici preminule, Bošnjacima i javnosti 1Cveće na mezaru i izvinjenje Foto: FB

Mladić iz Mostara Sandro Biokšić, čija je fotografija na groblju uz poruku „Gazi balije“ šokirala javnost, položio je danas cveće na mezar Hurije Dumpor i uputio izvinjenje njenoj porodici i svim Bošnjacima.

Aner Gosto, unuk Hurije Dumpor, na čijem mezaru u Mostaru je nastala fotografija na kojoj mladić čuči uz opis „Gazi balije“, objavio je danas na svom Facebook profilu da je počinilac tog krivičnog dela u pratnji svog oca položio cveće na mezar Hurije Dumpor, javlja Oslobođenje.

Mladić i njegov otac su uputili javno izvinjenje porodici i svim Bošnjacima.

Objava Anera Goste juče je na noge digla domaću javnost, a nakon svega se oglasio i otac mladića Romeo Biokšić koji je, putem Facebooka, uputio izvinjenje porodici Hurije Dumpor.

List današnju objavu Anera Goste prenosi u celini: „Jučer sam zatražio vašu pomoć u pronalasku osobe koja se slikala na mezarju moje nene Hurije, u čučećem položaju sa natpisom ‘GAZI BALIJE’. Vašu podršku i pomoć u pronalasku te osobe dobio sam i više od očekivanog. Ujedno, zamolio sam da se ljudi suzdrže od bilo kakvih neprimerenih komentara i provokacija, poziva na linč i sl, te izuzimajući našu porodicu od takvih radnji, koje su vrlo moguće i izvesne ovde i danas, u našeme gradu i državi koji je, možda u celoj BiH, propatio najviše u proteklom ratu.“

Počinilac Sandro Biokšić iz Mostara, odmah je prijavljen nadležnom MUP-u radi počinjenja krivičnog dela – izazivanje narodnosne, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, navedeno je u poruci.

„Odmah nakon objave i saznanja o osobi počinioca, javio mi se direktno otac imenovanog počinioca Romeo Biokšić, te uputio ujedno i javno izvinjenje, ne samo mojoj porodici, nego i celom bošnjačkom narodu, uz duboko žaljenje radi postupaka svoga sina. To izvinjenje, sa svojim sadržajem, načinom i brzinom svoje pojave u javnosti, putem svih društvenih medija, uzrokovao je dodatni šok i traumu u mojoj porodici jer se takvo nešto prvi put dešava u Mostaru, posle brojnih nemilih i strašnih događaja, počev od završetka ratnih sukoba do danas.“

Danas su Romeo i Sandro Biokšić sa buketom cveća i uz „ponizno izvinjenje“ došli na mezar, naveo je Gosto, kao i da je njegovada porodica prihvatila izvinjenje kao ljudski, normalan i moralan čin „kao jedino što porodica Biokšić danas i može učiniti sa svoje strane“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari