Mobi Banka podržala kampanju „Pruži korak“ sa milion dinara 1Foto: Promo

Humanitarnoj kampanji „Pruži korak“ koju organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), pridružila se i Mobi Banka, donacijom od milion dinara za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu.

Planirano je da nova roditeljska kuća pruži smeštaj i brigu za dvadeset porodica čija deca prolaze kroz dug proces lečenja od raka.

„Kampanja „Pruži korak“ pokrenula je veliki broj kompanija i pojedinaca da se uključe i pomognu onima koji vode tešku borbu. Mobi Banka, sa svojim zaposlenima, želi da da svoj doprinos i motiviše ljude da zajedno pokažemo da smo tu za one kojima je to najpotrebnije“, izjavio je Miloš Brusin, Predsednik Izvršnog odbora Mobi Banke.

Druga faza kampanje „Pruži korak“ trajaće do 31. decembra, a putem aplikacije #Pružikorak na kojoj počiva ova humanitarna akcija, mere se koraci korisnika i konvertuju u dinare, prema jednostavnoj formuli: jedan pređen kilometar = 10 dinara. Društveno odgovorne kompanije iz Srbije „otkupljuju korake“ i sredstva doniraju NURDOR-u.

Mobi Banka podržala kampanju „Pruži korak“ sa milion dinara 2
Foto: Promo

Kampanju „Pruži korak“ pokrenuli su Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, dvoje prijatelja, aktivista NURDOR-a, koji su 19. septembra krenuli peške iz Niša u šetnju do Beograda, dugu čak 256 kilometara, kako bi prikupili novčana sredstva za izgradnju nove NURDOR roditeljske kuće u Beogradu. Njihov cilj bio je da ličnim primerom motivišu ljude da se priključe kampanji, skrenu pažnju javnosti na rad NURDOR-a i promovišu društveno odgovornu aplikaciju za mobilne telefone „Pruži korak“.

„Pruži korak” je prva kampanja ove vrste u Srbiji, do sada je prikupila više od 50 miliona dinara, dok je aplikacija instalirana na više od 500 000 uređaja. Instalirajte aplikaciju Pruži korak i pridružite se kampanji!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari