Momirović u Zaječaru ponovio obećanja od pre godinu dana 1Foto: M.S.

Ministar Tomislav Momirović sa Boškom Ničićem juče je obišao radove kod Brusnika u koje je, kako je rečeno, Vlada Srbije uložila 75 miliona dinara. Na pres konferenciji u GU Zaječar, govorili su o projektima koji će biti realizovani u gradu na Timoku, ali su spominjali iste projekte o kojima su govorili i godinu dana ranije.

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, juče nakon obilaska radova kod Brusnika, razgovarao je sa gradonačelnikom Zaječara, Boškom Ničićem o projektima, kako je on kazao, koji će promeniti izgled Zaječara.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić saopštio šta će se u narednom period raditi kako u Zaječaru, tako i u selima, i istakao je da je to velika zasluga Vlade Srbije.

“Obišli smo radove kod Brusnika, gde je Vlada Srbije uložila 75 miliona dinara. Razgovarali smo i o završetku deonice kod Šljivara koju smo već započeli. Takođe završava se i deo ulice Pavla Ilića, a kreće se i sa ozelenjavanjem tog dela grada”, kazao je Ničić.

Takođe, Ničić je kazao da je plan da država pomogne oko završetka dela Hajduk Veljkove ulice od spomenika do Vražogrnačke rampe, kao i sređivanje ulice Crvene Armije koja je duga sedam kilometara, ali će se to raditi iz delova. Takođe najavio je i izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda.

Ministar Momirović je kazao da su u predhodnom period grad i država mnogo investirali u Zaječar i ovaj deo Srbije.

Momirović u Zaječaru ponovio obećanja od pre godinu dana 2
Foto: M.S.

“Uradili smo puno lokalnih puteva, i u narednom periodu biće isto. Razgovarali smo o rekonstrukciji ulice Crvene Armije, kao i o 65 kilometara kanalizacione mreže, i izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode. Mi moramo zajednički da promenimo komunalnu infrastrukturu. Želimo da Zaječar bude još kvalitetniji i da u narednom period izgradimo obilaznicu oko Zaječara”, istakao je Momirović.

Na pitanje novinara Danasa, da sve što su na presu kazali, isto su govorili i godinu dana ranije, tačnije 27. februara prošle godine, ali da su rokovi tada bili april i maj mesec te godine, i da to nije ispunjeno, Momirović je kazao sledeće:

“Pod jedan, obećanja ne mogu da izgrade nijedan projekat, nijednu ulicu, nijednu infrastrukturu. Mi smo poslednjih pet godina morali opet da gradimo infrastrukturu. Naša infrastruktura je nasleđena iz sedamdesetih godina, i takva je situacija bila dok Aleksandar Vučić nije počeo ofanzivnije da se bavi uređenjem infrastructure na teritoriji cele Srbije”.

Novinar Danasa upitao je Ministra Momirovića da li je video kako izgleda rekonstruisana pruga Zaječar – Niš, i da li je upoznat da je svaki petnaesti prag promenjen, dok su svi ostali pragovi stari, Momirović kaže sledeće:

“Mogu da uvažim vase argumente delimično. Bilo je kašnjenja i bilo je problema. Mi smo sredili dosta solidno deo od Knjaževca do Niša. Imali smo pritisak robnog transporta da se što pre otvori pruga. Da li smo mi pogrešili time? O tome možemo da debatujemo, ali da nismo to uradili ugrozili bismo veliki broj radnih mesta. Potrebno je da još rekonstruišemo prugu, naročito deo od Knjaževca do Zaječara“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari