Momirović: Obilaznica sa mostom na Dunavu kod Novog Sada najveći razvojni projekat za taj grad 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je projekat obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava najveći razvojni projekat za Grad Novi Sad i da će dovesti veliki broj investicija, saopštio je njegov Kabinet.

Momirović je, nakon obilaska gradilišta mosta preko Dunava u okviru obilaznice oko Novog Sada, istakao da je „ekonomija Srbije jaka i stabilna i da to daje snagu za takve investicije“.

„Ovaj most je trebalo da bude izgrađen još šezdesetih godina i mi ćemo kao Vlada Srbije nadoknaditi sve ono što je propušteno u prethodnim decenijama“, rekao je on.

Dodao je da će se završiti taj most, Fruškogorski koridor, brzu prugu koja spaja Beograd, Novi Sad i Suboticu sa Budimpeštom, što će omogućiti građanima da imaju najsavremeniju infrastrukturu.

Gradilište su obišli i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava potpisan je 19. marta 2022. godine. Obilaznica će biti duga 2.400 metara, a most 887 metara, a grade se u saradnji sa kineskom kompanijom CRBC i Koridorima Srbije.

Vrednost radova na obilaznici i mostu preko Dunava iznosiće 175,5 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.