Momirović: Znao sam da budem i oštriji dok sam radio u privatnom sektoru 1Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je večeras za RTS, povodom snimka na kome viče na radnike i direktore na obilaznici kod Beograda da je „znao da bude i oštriji dok je radio u privatnom sektoru“, i da neće dozvoliti da izvođači radova diktiraju rokove.

Problem oko radova na obilaznici, prema njegovim rečima, nastao je kada su izvođači na svoju ruku pomerili rok za završetak radova kod tunela Lipak sa 15. na 30. april.

„Možemo da pričamo o tome da li takav ton priliči ministru…ali ni u privatnom sektoru nisam dozvoljavao da izvođači postavljaju rokove, pa neću ni kada je reč o javnom novcu“, rekao je Momirović i naglasio da „mora da se napada svaki rok“.

„Ako pustite (produžetak rokova za) 15 dana, pustićete i dva meseca, i tako nikada nećemo završiti“, rekao je Momirović i podsetio da se u slučaju obilaznice oko Beograda radi o investiciji vrednoj 250 miliona evra, i o trasi koja se gradi godinama, kao i da je u toku „najveći investicioni talas još od šezdesetih godina prošlog veka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari