Može li direktorka iz Sečnja da bude kažnjena jer nije dozvolila prisustvo sveštenika za Svetog Savu?

Ostavite komentar


  1. Daj te ljudi pa Srbija je sekularna država i u mestima gde postoje manjine i treba da bude tako. Nikakve verske proslave u školama. U školama se deca uče a ne da veruju. Veruje se po crkvama.

  2. Ona je sebi dala za pravo da menja višedecenijski način obeležavanja školske slave, naše divne tradicije. Kakva bestidnost,nije joj mesto u školi a naročito na rukovodećem mestu.

  3. Казнити је него шта , да неће и пионирске мараме на силу деци да веже као нашој генерацији.

  4. Nije pitanje da li direktorka može biti kažnjena/smenjena/mobingovana od strane države tj. crkve, odnosno zajedno, već – kada će joj se sve to desiti.

  5. Direktorka je sa svojim nastavnicima i ucenicima dostojno obelezila skolsku slavu Savindan:program,tj priredba posvecena delu Svetog Save, na pocetku himna,znaci ono sto je najvaznije.Ja pamtim da je u mojoj skoli,pored divne priredbe i predavanja o znacaju Svetog Save,bilo i secenje kolaca.Kolac je vrteo sekretar partijske organizacije i dve mlada nastavnice,pa smo se svi smejali do suza.

  6. Crkva nema šta da traži u školama i drzavnim ustanovama! Svi drugi kvazi „zakoni“ su neustavni i vređaju veliki broj građana Srbije! Bravo za direktorku!

  7. Moze ona sad da se vadi na to, ali je na drustvenim mrezama u nekim grupama ateista vec objavljivala da ce ona to da uradi pa kud puklo da puklo. Posto praktikuje samovolju, treba da bude kaznjena.

  8. Da je sreće da ova direktorica bude Ministar Prosvjete. Svaka čast direktorici.
    Ružić ima pojma/ smisla za upravljanje prosvjetom koliko i slon sa vožnjom valjka.

  9. Ljubljenje ruke, lizanje kašike, vrćenje kolača, litijašenje je mantijaški repertoar koji nema veze sa obrazovnim ustanovama

  10. Običaj je da popovi idu tamo gde ih pozovu. Ovde nije dobio poziv i trebao je da ostane u crkvi gde mu je jedino mesto

  11. Crkva/crkve mora biti odvojena od drzave nije joj mesto ni u skoli ,po meni!

  12. Nije problem u direktorki skole vec u pokondirenim tikvama koji do juce nisu znali kako se krsti. Naravno, to su dojucerasnji pioniri i omladinke, danas su zagrizeni vernici, sutra po zelji. Takva nam je i politika, nekako nema ljudi.

  13. Vidim da bi je mnogi kaznili … pa da, najbolje da se oformi neka ekipa, da stave KKK fazon kapuljače i da je spale na lomači. Ali zašto se to zaustaviti hajde svi koji nisu čisti pravoslavci u istom trošku da budu proterani ili spaljeni bilo ateisti ili neke druge vere.

  14. Nadam se da će biti sve više ovakvih direktora obrazovnih I drugih javnih ustanova.

  15. U ovoj zemlji ko poštuje ustav nije podoban,svaka tebi čast Direktorka (Olja)treba da budeš primer svima, podršku moju imaš

  16. Moja osnovna skola nosi ime po Svetom Savi, ucestvovala sam na svim priredbama i nikada ali nikada nije bio svestenik tu. Sta izmisljate toplu vodu? I zasto namecete tako nesto?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.