Mrkonjić: Presuda Miri Marković je sramota ove vlasti 1Foto: N1

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije, kaže za Danas da je presuda od godinu dana zatvora Miri Marković „sramota ove vlasti“.

„Suluda je presuda drugarici Miri Marković, Cici Knežević i Milošu Lončaru, tadašnjem direktoru Dipos-a, i to za nešto što nije činjenicama utvrđeno i što je izmišljen slučaj. Presuda je izrečena pred Vidovdan i to je još jedna sramota države u kojoj živimo. Ti ljudi apsolutno nisu odgovorni za raspodelu stanova, niti su mogli da imaju bilo kakav uticaj i to znaju svi u ovoj državi. Politički motivisana tužba koja je kasnije prerasla u presudu, nažalost u ovoj vlasti, pokazuje da, ipak, naše pravosuđe nije zrelo za evropske standarde“, kaže Mrkonjić za Danas.

On podseća i da je na Vidovdan potpuno neosnovano i bez ikakvog razloga od tadašnjih vlasti isporučen Hagu dvostruki predsednik Srbije i Jugoslavije.

– To je jedan od najsramnijih dana u našoj istoriji za sve građane naše zemlje, a Slobodan se svojim herojskim držanjem i odbranom svoga naroda u Hagu uvrstio u red besmrtnika i pravih državnika. Udruženje Sloboda i SPS danas će u Požarevcu obeležiti izručenje Miloševića obilaskom njegovog groba i malom akademijom u kulturnom centru Požarevca. Na akademiji koja počinje u 12 sati govoriće istaknuti pojedinci iz društvenog života naše zemlje, napominje počasni predsednik Socijalističke partije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari