Muharem Bazdulj: Voleti Handkea

Ličnost Danasa

Ostavite komentar


  1. Хандке није никакав злочин починио. Није ни Кустурица. Што се тешко може рећи за Насера Орића, а њему Мајке Сребренице дају подршку на суђењима.

    1. Dušom i tijelom bio sam uz Majke Srebrenice do onog trenutka dok nisu pod svoje skute prigrlile Nasera Orića,Durakovića i dr.zločince.Majke bi morale saosjećati i sa bolom Srpskih majki i javno se odreči zločinaca iz redova svoga naroda-

      1. Na isti nacin su otisli,,Andric,Selimovic,Kusturica,pa I Muharem ,finansirani su sasvim dobro od rezima,velike srbske politike,sa punom pomoci Rusije ,sta ces bolan u Bosni?.Samo da nezaborave ,sve sto su postali, trebaju zahvaliti tom Bosanskom bicu, nebu ,zemlji,toj biti kojoj samo u Bosni ima.Konacno sve se svodi na goli zivot i egzistenciju,naravno njihova Umjetnost crpi i crpice sve iz njihovog zivota u Bosni,tuzno ali istinito ,a oni ce svi postati ,,najveci ,,Srbi,,

        1. „I oni će svi postati najveći Srbi“?! A, da li je to sramota, poštovani gospodine? A, kako ste Vi, kao i mnogi drugi, postali „najveći bošnjaci“ ili, možda, preciznije, „NAJVEĆI ANTISRBI“?! Kako ste to vi danas za, razliku od „NAJVEĆIH SRBA“, poput ovo troje-četvoro ljudi koje ste pobrojili, postali, veliki mulimani da bi danas bili još veći Bošnjaci?! Da li je biti Srbin greh, ili neka neizlečiva patološka pojava?! Zašto ne bi Bazdulj, bio veliki Srbin muslimanske veroispovesti? Isto kao i Meša Selimović ili Emir Kusturica?! Zar je sramota „iskopati“ svoje pretke i svoje poreklo i vratiti se tamo gde čovek želi? Ako hoće naravno?! Pa, ako ste malo šetali kroz udžbenike istorije za osnovno obrazovanje mogli ste da shvatite da su Turci u ove krajeve doneli Islam tek u XIV veku.

      2. Uvek sam, i dušom i telom, uz sve stradalnike, kao što sam i dušom i telom protiv zlikovaca, koji su u bilo kom sukobu spremni da ubijaju žene, decu, starce i nemoćne, kao i da, u svom ljudskom samoponištavanju padnu tako duboko i siluju žene. Taj moj ljudski osećaj se nikada neće promeniti. Znam da je majčinska ljubav nešto što se ne kupuje, što se ne zaslužuje već je data „pro bono“, od Boga, bez obzira da li je majka princeza na dvoru ili se prostituiše kako bi podigla to svoje čedo. Isto kao što znam da se majčinska patnja i očaj za izgubljenim detetom ne može opisati. Medjutim, „Majke Srebrenice“ sam, skoro, od početka shvatio kao odred žena organizovanog od strane političara čiji je rad i ponašanje diktiran od trane prljave politike u cilju nastavka rata protiv omraženih protivnika samo, sada, drugim sredstvima. Meni je odmah bilo jasno o čemu se radi kada su jednom prilikom „Majke Srebrenice“, na primitivan, uličarski i neprimeren način, sprečile srpske majke da polože vence i zapale sveće na mestima stradanja njihove dece u Dobrovoljačkoj ulici, nastupajući agresivno i zabranjujući im taj čin usput ih nazivajući „kurvetinama i četnikušama“. To jedna majka, koja je izgubila svoje dete nikada neće uraditi drugoj majci, koja je takodje izgubila svoga sina. Od tada to udruženje smatram prodanim dušama i trgovcima sudbinama svoje sopstvene dece. One su izvrnuta slika, ruglo majki čija su deca stradala.

        1. Svidja mi se kako mislite. Vama nisu potrebne Majke Srebrenice ili Isus Hrist da biste prezirali ubice koje ubijaju neki grad. Vi zlikovce prezirete pro bono, bez obzira kojoj grupi, ideologiji, naciji, veriji… pripadaju. To je lepo.

  2. Моја подршка Мухарему Бадзуљу и Хандкеу.

  3. To što su Bazdulj i Handke dernečili zajedno je njihova privatna stvar. Ima tu Bazduljevog ego tripa da bude uz selebritije, što je njegova takođe privatna stvar. Handkeov stav o ex yu ratovima je poznat odranije. Neki od ovih što se bune protiv Bazdulja sve bi dali da su bili na njegovom mestu. Ovakve snimke ne treba deliti, to mi liči na žudnju za rialitijima. Jedini problem je što je medijski sve dostupno, a stavovi Kusturice, Bazdulja, Handkea poznati su uveliko! Lično mi je žao što je Handke na strani onih koje ne volim, mogu da razumem da ga nervira licemerje zapadnog liberalizma, ali me takođe nervira podrška afirmatorima genocida. Možeš podržati humanitarno Srbe na Kosovu, ali to ne sme implicirati podršku Miloševićevoj politici. A iako pisac ima pravo da bude “politički idiot” (Kiš), to nimalo ne teši, naprotiv. Uglavnom, tuga gde god da okreneš.

    1. U Srebrenici i oko nje su izvršeni brojni zločini, ali genocida nijr bilo.

  4. Ajde vec jednom dajte definiciju Genocida
    Ajde vec jednom, aman ljudi.
    Imam osecaj da svako lupa i galami na svoj nacin, bez kompasa.
    Pozdrav

    1. Kako tako nešto definisati, a ne ogrešti se o nekoga ili nešto. Možda je prihvatljivo to oslikati onime što se dogodilo Jermenima u Turskoj. Malo je izbegla činjenica da su Turci tada imali za to što su radili punu podršku Nemačke i da je tada prvi put savetovano Turcima „konačno rešenje“ Jermenskog pitanja. Dve reči koje su na Nemačkom jedna jeziva reč.

  5. Na primjeru vasheg „disidenta“ novinara Petra Lukovica se oslikava sva vasha „pravda i istina“ prema dobrim „novinarima“ kao sto je Bazdulj. Cijela nacija i svi organi drzava Srbije su upregnuti da ovog covjeka i novinara, poznatog Jugoslovena, slome i diskvalifikuju. Napujdani tuzioci i „pravedne“ sudije su unishtile zivot i karijeru Lukovica a da se u Srbiji niko nije poceshao. A za Bazduljem se suze rone sto je pjevao pjesme sa negatorima Genocida i za to dobio otkaz. Cudna neka nacija.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.