Sporazum o uvođenju multietničke vlasti u Bujanovcu još nije zaživeo zato što se član Gradskog veća i lider Demokratske unije Albanaca u tom gradu Mejdi Zećiri još nije vratio sa hadžiluka u Saudijskoj Arabiji, izjavio je juče predsednik bujanovačke Skupštine Jonuz Musliu.


Musliu je rekao da je problem u tome što Zećiri, „da bi se sazvala i održala Skupština na kojoj treba da se ozvaniče promene o učešću Srba u vladajućoj koaliciji, treba da da pisanu ostavku na mesto člana Gradskog veća, jer na njegovo mesto treba da se imenuje srpski član“.

– Ne postoji nikakav problem oko ispunjenja sporazuma o uvođenju multietničke vlasti, Zećiri se još nije vratio sa hadžiluka i to je jedini razlog što Skupština još nije zakazana – kazao je Musliu i dodao da zasad ne može da kaže kada će biti zakazana.

Sporazum o uvođenju multietničke vlasti u opštini Bujanovac potpisali su predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković, jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije Riza Haljimi, albanski predstavnici lokalne samouprave u Bujanovcu, kao i srpski predstavnici koji će ući u multietničku vlast.

Prema sporazumu koji je 21. oktobra potpisan u Bujanovcu, Grupa građana „Stojanča Arsić“ i koalicija „Za evropsku Srbiju“ koje imaju ukupno šest odbornika u bujanovačkoj skupštini dobili su mesta zamenika predsednika opštine i Skupštine opštine.

Srbima su pripala i tri načelnička mesta u opštinskoj upravi, mesta direktora biblioteke i apoteke, zamenika direktora doma zdravlja i četiri člana opštinskog veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari