MUP: 91 intervencija zbog jakog nevremena, 20 požara, poplavljeni automobili i autobusi (FOTO) 1Foto: MUP

Kako javlja MUP, pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele zemlje imali su 91 intervenciju zbog obilnih padavina koje su zadesile Srbiju.

Od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

Svi požari su ugašeni, a povređenih lica nije bilo. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode, navodi MUP u saopštenju.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu.

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam.

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari