MUP: Dvojica uhapšena zbog sumnje da su se predstavljali kao pripadnici policije 1Foto: N. K.

Policija u Čačku uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su se lažno predstavljali kao pripadnici policije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi, policija je u subotu nešto posle 18 sati u mestu Nevade kod Gornjeg Milanovca, zaustavila automobil na kojem su se nalazili uključeni blinkeri, a njime je upravljao U.M. (26) dok se N.M. (35) nalazio na mestu suvozača.

Кako se sumnja, oni su neposredno pre nego što ih je zaustavila policija, presreli i izvršili kontrolu putničkog vozila kojim je upravljao dvadesetšestogodišnji vozač.

Policijski službenici su privremeno oduzeli vozilo uhapšenih, a alkotestiranjem je utvrđeno da je U.M. imao 1,01 promil alkohola u organizmu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu.

MUP navodi da postoje indicije da su osumnjičeni u prethodnom periodu na isti način oštetili više srpskih i stranih državljana, zbog čega su pozvali građane ukoliko su bili njihove žrtve da slučaj prijave na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari