MUP formirao Radnu grupu za analizu stanja bezbednosti imovine Ziđina u Boru 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije formiralo je Radnu grupu za analizu stanja bezbednosti imovine Ziđina u Boru, posle učestalih krađa otpadnog bakra, saopštila je danas kompanija.

Borska policija je proteklih dana u tri odvojene akcije uhapsila četvoricu građana kod kojih je pronašla skoro 100 tona sekundarnog bakra ukupne vrednosti oko pola miliona dolara.

„Nedavno je na državnom nivou formirana Radna grupa za analizu stanja bezbednosti imovine Srbija Ziđin kuper, pa sam siguran da su ove vezane akcije hvatanja skupljača bakra rezultat njenog rada. Policijska uprava u Boru dobila je nalog da radnoj grupi koju je osnovao MUP Srbije pripremi određene podatke i izveštaje, pa je kompanija po tom osnovu uspostavila tešnju internu saradnju sa organima reda u Boru“, rekao je rukovodilac Sektora bezbednosti i zdravlja na radu Saša Perišić.

Kako je objasnio, tešnja saradnja sa policijom, pored ostalog, podrazumeva svakodnevne policijske patrole između prve i druge smene, u vreme kada se najveći broj upada u krug kompanije i dogodi, ali i nasumično patroliranje u toku dana i noći.

„Zbog toga, ali i zato što smo duž zida, kojim smo probali da zaštitimo ulaz u krug kompanije iz pravca starog borskog kopa, iskopali rov dubine i širine pet metara, broj upada u kompaniju konačno je smanjen“, rekao je Perišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari