MUP Kosova najoštrije osuđuje pretnje građanima koji su se snabdeli privremenim tablicama 1Foto: RTK (arhiva)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova (MUP) saopštilo je danas da najoštrije osuđuje pretnje građanima koji su se, shodno odluci MUP-a Kosova, snabdeli privremenim registarskim tablicama Kosova.

„Takve pretnje direktno utiču na stvaranje klime u kojoj se građani osjećaju zastrašeno da žive i deluju u svojoj zemlji. Ove pretnje su neprihvatljive i ometaju slobodno kretanje ljudi i robe. Obaveštavamo sve građane da je pretnja krivično delo i da će ove i druge oblike pretnji ispitati policija i preduzeti mere u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju.

MUP Kosova je naveo da je od 20. septembra, kada je počela primena ove odluke, izdato 11.500 privremenih registarskih tablica, i pozvao je „sve građane da nastave da uzimaju privremene tablice i da ne nasedaju na pretnje“.

Kako se preneli srpski mediji, na automobilima u Kosovskoj Mitrovici, uglavnom onim sa srpskim registarskim tablicama, ovog jutra su osvanule preteće poruke u vidu odštampanih probnih RKS tablica, kojima se poziva na to da se one ne uzimaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari