MUP: Maloletnik u Zrenjaninu slao školi lažne dojave o postavljenim bombama 1Foto: Freeimages / Paul Pasieczny

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili su lažne dojave o postavljenim bombama u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Zrenjaninu iza kojih stoji maloletnik iz ovog mesta, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju, policija je utvrdila da je on u više navrata tokom maja ove godine slao lažne dojave putem mejlova navedenoj školi, kao i jednom sportskom centru u Zrenjaninu.

Policija je obavila razgovor sa maloletnikom u prisustvu njegovih roditelja i o događaju je obavestila Centar za socijalni rad u Zrenjaninu.

MUP Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal apeluju na pojedince da se, u trenutku kad je Srbija izložena masovnim i organizovanim sajber napadima i lažnim dojavama o postavljenim bombama koje dolaze iz inostranstva, ponašaju odgovorno i u skladu sa zakonom i dodatno ne otežavaju rad srpskoj policiji čiji su KD timovi svakodnevno na terenu.

Profesionalni timovi iz Uprave kriminalističke policije MUP-a rasvetliće svaku dojavu koja dolazi iz Srbije, pronaći izvršioce i procesuirati ih u saradnji sa nadležnim tužilaštvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.