MUP najavio pojačanu kontrolu prekoračenja brzine 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Saobraćajna policija najavila je danas da će od 25. aprila do 1. maja sprovesti akciju pojačane kontrole čiji je cilj otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Saobraćajci će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i presretače, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

U sklopu te akcije, koja se realizuje u saradnji sa mrežom saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), 1. maja će se od 00:00 do 24:00 realizovati akcija „Spid maraton“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa.

Građanima je upućen poziv da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će policija kontrolisati brzinu.

Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju ili putni pravac, i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju, a predloge je potrebno slati na mejl adresu Uprave saobraćajne policije [email protected] najkasnije do 24. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari