MUP: Navodi Rade Trajković lažni, policija postupala po zahtevu tužilaštva 1foto-FoNet-Aleksandar-Levajković

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu „Nikola Tesla“, kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.

Kako navode, optužbe koje je gospođa Trajković iznela na račun srpske policije su apsolutno neprimerene i prvenstveno netačne i imaju jedino za cilj da nanesu štetu ugledu naše policije i da je diskredituju, piše N1.

Naime, prilikom dolaska Rade Trajković na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, policijski službenici postupali su po zahtevu Trećeg osnovog javnog tužilaštva. Dakle, postupanje prema gospođi Trajković je bilo radi uručenja poziva nadležnog tužilaštva, a navodi da joj je zabranjen izlazak iz zemlje nisu tačni“, rekli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni ponavljaju da postupanje prema Radi Trajković na aerodromu nije hir policijskih službenika, već isključivo sprovođenje zahteva nadležnog tužilaštva.

„Ovim putem apelujemo na gospođu Trajković da malo više ispunjava svoje obaveze prema sudovima i tužilaštvima, a da malo manje zloupotrebljava srpsku policiju za svoju političku promociju i skupljanje jeftinih političkih poena“, dodaju iz MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.