MUP: Oštetili budžet države za 76 miliona dinara, uhapšene četiri osobe, dve su već u pritvoru 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

Beogradska policija uhapsila je četiri osobe, koje su zajedno sa još dve osobe koje se nalaze u pritvoru, zbog pranja novca u iznosu od više od 326 miliona dinara i oštećenja budžeta Srbije za više od 76 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica, prali novac, falsifikovali isprave i utajili porez uhapšeni su V. B. (68) bivše odgovorno lice u PD „Profil Projekt“, D. R. (42) odgovorno lice u PD „Nib Part“, N. L. (36) bivše odgovorno lice u PD „Sbos Construction“ i S. К. (45) odgovorno lice preduzetničke radnje „Autoprevoznik К. S. UB“, dok se osobe koja su obuhvaćena istom krivičnom prijavom, B. V. S. bivše odgovorno lice PD „Italiana Construzioni“- ogranka stranog pravnog lica i odgovorno lice u PD „Meta Balkan“, kao i N. T. bivše odgovorno lice u PD „Bauwesen“, već nalaze u pritvoru.

Sumnja se da su sačinjavanjem lažnih faktura lažno prikazali nabavku određenih dobara i usluga za potrebe izgradnje industrijskog koloseka za potrebe JP „Elektroprivreda Srbije“ i na taj način ukrali 326.909.860 dinara.

Od navedenog iznosa, B. V. S. je pribavljena korist u iznosu od 92.857.739 dinara, PD „Bauwesen“ iznos od 224.345.862 dinara, PD „Profil Projekt“ iznos od 3.349.378 dinara, PD „Sbos Construction“ iznos od 619.790 dinara, PD „Nib Part“ iznos od 424.723 dinara i preduzetničkoj radnji „Autoprevoznik К. S. UB“ iznos od 5.312.367 dinara.

Tim radnjama je omogućeno privrednom društvu „Bauwesen“ neplaćanje poreskih obaveza u iznosu od 76.445.260 dinara za koji iznos je oštećen budžet Srbije.

V. B., D. R., N. L. i S. К. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari