MUP: Pojačana kontrola na Koridoru 10 do 15. septembra 1Foto: FoNet/MUP

Direkcija policije donela je Plan bezbednosne zaštite lica i imovine na Koridoru 10 tokom predstojeće turističke sezone, koji podrazumeva pojačan broj patrola i policajaca, 24 časa duž te saobraćajnice, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Mere će biti na snazi do 15. septembra.

Resorni ministar Aleksandar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem posetio zaposlene u Komandno-operativnom centru, izjavio je da Srbija mora biti bezbedna za svakog posetioca ili turistu.

On je dodao da je od 30. maja do danas kroz Srbiju prošlo blizu dva miliona turista, kao i da su se u tom periodu dogodila samo četiri krivična dela na Koridoru 10, koja su i rasvetljena.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova će, dokle god traje turistička sezona, pojačanim angažovanjem na svakom većem odmorištu i na svakoj benzinskoj pumpi duž Koridora 10 i uz naravno učešće većeg broja saobraćajnih patrola garantovati da ćete biti bezbedni, sigurni i vi i vaša imovina. Srbija je bezbedna zemlja“, poručio je Vulin.

Ministru su u Komandno-operativnom centru putem prezentacija prikazane aktivnosti na realizaciji Plana bezbednosne zaštite, kao i prikaz vidljivosti lokacija policijskih službenika na autopatrolnoj delatnosti koji se nalaze na Koridoru 10 preko GIS aplikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari