MUP: Pojačana kontrola saobraćaja uoči turističke sezone 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Policija je, uoči turističke sezone i letnjih odmora, pojačala mere i aktivnosti na odmorištima u sklopu benzinskih stanica i ugostiteljskih objekata, na parkiralištima i naplatnim stanicama na Koridoru 10, a intenzivirane su i granične provere na graničnim prelazima, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je posetio dežurnu patrolu policije na odmorištu Begaljičko brdo i najavio da će policijski službenici tokom turističke sezone kontinuirano obilaziti lokacije koje se koriste za odmor putnika u cilju sprečavanja i otkrivanja krivičnih dela i prekršaja nad stranim i domaćim državljanima.

U saopštenju MUP Srbije se navodi da će, osim saobraćajne policije, saobraćaj nadzirati i pripadnici Helikopterske jedinice u saradnji sa svim linijama rada, dok će sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja biti realizovane brojne preventivne aktivnosti kako bi vozači bili upoznati sa rizicima od saobraćajnih nezgoda kao posledice umora vozača.

Tokom letnje turističke sezone za 2021. godinu, broj krivičnih dela na parking prostorima benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata i parkirališta na putnim pravcima Koridora 10 smanjen je za 40 odsto, a nije bilo ni najtežih krivičnih dela protiv života i tela, odnosno protiv imovine, rekao je Vulin.

Koridor 10 i dalje je najbezbedniji putni pravac u Evropi, očekujem da će se takav trend i nastaviti tokom predstojeće letnje turističke sezone. Srbija je bezbedna zemlja, Koridor 10 je najbezbedniji evropski put, zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari