MUP: Rasvetljene dojave o bombama koje dolaze iz Srbije, na ostalima se radi 1Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da pripadnici MUP-a rasvetlili svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih, a nastavljaju kontradiverzione preglede i preduzimaju sve mere rasvetljavanja svih slučajeva lažnih dojava o bombama.

„Još jednom ponavljamo da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stizale preteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex, te da su o svemu obavešteni naši inostrani partneri od kojih očekujemo konkretnu reakciju“, saopštio je MUP.

Od 1. januara zaključno sa jučerašnjim danom izvršena su čak 1.243 kontradiverziona pregleda povodom dojava o postavljenim bombama, a angažovane su i dodatne policijske snage.

U saopštenju je navedeno da MUP radi zajedno sa drugim relevantnim službama, Bezbednosno-informativnom agencijom, Vojnoobaveštajnom agencijom, Vojnobezbednosnom agencijom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari