MUP Srbije: Preduzete mere za zaštitu Đuraja 1Foto: Dejana Majstorović

“Policijska uprava za grad Beograd već je preduzela određene bezbednosne mere u cilju lične zaštite i imovinske sigurnosti Mona Đuraja, vlasnika pekare u Borči i njegove porodice”, rečeno je za Radio Slobodna Evropa u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Ovo je odgovor MUP-a na pitanje RSE da li i šta policija planira da preduzme po pitanju bezbednosti vlasnika pekare albanske nacionalnosti budući da se od subote suočava sa konstantnim pretnjama kako na društvenim mrežama, tako i u pojedinim medijima.

Nekoliko desetina desničara okupilo se u subotu ispred pekare “Roma”, čiji je Đuraj vlasnik. Opkolivši pekaru, oblepili su izlog radnje porukama “Kosovo je Srbija”, skandirajući i pozivajući prolaznike da u pekari više ne kupuju.

Ispred vrata i na pult u samoj pekari ostavili su svinjsku glavu a na društvenim mrežama objavljen je veliki broj nacionalističkih poruka i pretnji.

Sve to dogodilo se nakon što je na Fejsbuku objavljena fotografija, stara dve godine, na kojoj je jedan od zaposlenih u pekari sa albanskim simbolom.

Pretnje Đuraju ne jenjavaju, a on je u izjavi za Radio Slobodna Evropa rekao da se boji za bezbednost, budući da je, u međuvremenu, objavljena i adresa na kojoj živi sa svojom porodicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari