MUP traži da se Srbija uključi u istragu ubistva Ivanovića 1Foto: EPA-EFE/ Đorđe Savić

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je više puta kontaktiralo predstavnike Euleksa i Unmika na Kosovu i zatražilo hitno uključivanje srpskih državnih organa u istragu ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je odmah nakon upućenog zvaničnog dokumenta Tužilaštva za organizovani kriminal, kojim se zahteva učešće naših istražnih organa u sprovođenju istrage ubistva Olivera Ivanovića, više puta kontaktiralo predstavnike Euleksa i UNMIK-a, saopšteno je iz MUP.

„Direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je sa predstavnicima Euleksa i insistirao na hitnom uključivanju naših državnih organa u istragu, kao i da našoj policiji odmah dostave sve raspoložive informacije o ovom teškom krivičnom delu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da MUP očekuje da „uviđaj bude izvršen na najvišem profesionalnom nivou, jer bi u suprotnom istraga bila izuzetno otežana i moglo bi da dođe do teških posledica“.

„Insistiramo da Euleks u najkraćem mogućem roku uključi državne organe Republike Srbije u krivičnu istragu, što bi omogućilo da počinioci ovog teškog krivičnog dela budu što pre privedeni“, rekli su iz MUP-a.

Dodaju i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova objaviti sva dokumenta kojima je zatraženo uključivanje državnih organa Republike Srbije u istragu, kao i upućeni zahtev za svim raspoloživim informacijama sa kojima raspolažu Euleks i UNMIK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari