MUP: Uhapšen upravnik niškog zatvora zbog sumnje da je primao mito 1Policija Foto: N. Kovačević

Policija je uhapsilaPolicija je uhapsila D. P. (50), upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, zbog sumnje da je uz, pomoć drugih osoba, malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjiih poslova (MUP).
D. P. (50), upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, zbog sumnje da je uz, pomoć drugih osoba, malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjiih poslova (MUP).

Osumnjičeni upravnik i S. M. (59), takođe zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, uhapšeni su zbog sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita.

MUP je naveo da se  i H. J. (61) tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita u posredovanju.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i D. I. koji se nalazi na odsluženju kazne zatvora, a  tereti se za krivično delo davanja mita.

Osumnjičeni se terete da su među osuđenicima u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu pronalazili one sa izdržane dve trećine kazne, kojima su za 5.000 evra ishodovali pozitivnu ocenu vladanja i ponašanja.

MUP je naveo da je tu ocenu, kako se sumnja, davala S. M., a potvrđivao i potpisao je D. P. u postupku za određivanje uslovnog otpusta.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i biti privedeni u tužilaštvu.

Hapšenje je izvela policija, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

U saopštenju je navedeno da je upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, osumnjičen da je organizator kriminalne grupe koji je, kako se sumnja, uz pomoć drugih članova malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari