MUP: Uhapšeno osam osoba zbog falsifikovanja dokumenata 1Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je danas da je policija u Beogradu uhapsila osam osoba, na čelu sa Z.R. (1972), zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa, na osnovu falsifikovanih dokumenata knjižili stanove čiji su vlasnici preminule osobe i grad.

Stanove su u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda knjižili na nekog od pripadnika grupe ili na lica koja su povezana sa grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cene.

Pored Z.R. uhapšeni su i A.L. (1977), V. M. (1978), G. Đ.(1966) D. Ž.(1987), J. P.(1961), D. N. (1975) i P. M. (1971), za jednom osobom se traga, a protiv dve je podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeni su unapred pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi.

Pronađeno je i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija sa kojima je overavana prethodno pripremljena falsifikovana dokumentacije.

Kako je utvrđeno, na taj način je kriminalna grupa stekla protivpravnu korist od 30 miliona dinara, a oštećeni su kupci, zakonski naslednici preminulih i grad Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.