MUP završio bezbednosnu proveru terminala: Putnici se vraćaju u zgradu aerodroma, očekuje se normalizacija saobraćaja 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Ministarstvo unutrašnjih poslova je završilo bezbednosnu proveru terminala i svi putnici se vraćaju u zgradu aerodroma, a normalizacija saobraćaja se očekuje u najkraćem mogućem roku, saopštila je večeras upava aerodroma posle zastoja koji je usledio iz sigurnosnih razloga.

Kako javljaju korisnici društvenih mreža, tokom čekanja jednoj osobi je pozlilo, a putnicima su deljene flašice sa vodom.

U toku popodnevnih sati haos na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu počeo je iskrcavanjem putnika iz aviona kojima je trebalo da lete, a sve to usled greške u funkcionisanju službi operatera.

Haos na aerodromu je počeo, prema rečima MUP-a, danas oko 17 časova u tranzitnoj zoni kada je došlo do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplјa sa drugim putnicima koji nameravaju da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtlјaga.

Zbog ove situacije, a radi obezbeđivanja potrebnih uslova za bezbednost vazduhoplova i putnika, zahtevi operatera i aerodromskog osoblјa prema MUP-u bili su da se zaustavi dalјa pasoška kontrola na izlazu iz zemlјe i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu.

Kako su naveli u saopštenju, sve to planirano je dok se ne izvrši pražnjenje tranzitne zone i ponovni bezbednosni pregled svih lica koja se nalaze u toj zoni, koji inače obavlјa osoblјe operatera Aerodroma „Nikola Tesla“, po Zakonu o vazdušnom saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari