vukovarfoto EPA/MIKE PERSSON

Na crikveničkom muralu posvećenom Domovinskom ratu i žrtvama Vukovara nepoznati počinioci su nacrtali četiri ćirilična slova „S“, a policija je u srijedu potvrdila da su na muralu ispisani grafiti neprimerenog sadržaja i da je u toku istraga.

U centru Crikvenice, kod mosta na reci Dubračini, nedavno je postavljen mural posvećen Domovinskom ratu i žrtvi Vukovara, na kojem su oslikani vukovarski vodotoranj i hrvatska zastava.

Gradska organizacija HDZ-a u sredu je najoštrije osudila ovaj incident, navodeći da je reč o „skvrnavljenju simbola hrvatskih branitelja, grada heroja Vukovara i Domovinskog rata” i da je „poruka napada na simbol hrvatske slobode poslato“.

„Vukovar i njegova žrtva temeljni su simboli stvaranja Republike Hrvatske i stradanja hrvatskog naroda. Ovaj skandalozni vandalski čin je atak na vrijednosti svih Hrvata, uključujući i Crikveničane koji su ogorčeni ovaj događaj počinjen u njihovom gradu.Ovaj čin nije samo rušenje zida i slike, već simbol pod kojim je oslobođena hrvatska država“, rekla je Ivona Matošić Gašparović, predsjednica crikveničkog HDZ-a. Ona je dodala da veruje da će policijska istraga dovesti do počinilaca.

Iz Policijske uprave Primorsko-goranske županije poručuju da policija obavlja uviđaj.

„Policija je dobila dojavu o grafitima neprimjerenog sadržaja na muralu u Crikvenici. Izlaskom policije na lice mjesta potvrđena je informacija iz dojave i u toku je kriminalističko istraživanje“, naveli su iz PU, prenosi Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari