Muzika Balkana i sveta na festivalu Zeman u Novom Pazaru 1Foto: Promo

Nastupom makedonskog orkestra “Džambo Aguševi”, jednog od najboljih trubačkih sastava na Balkanu, u četvrtak veče počeće peti po redu World music fest “Zeman” u Novom Pazaru.

Umetnički direktor festivala Mirza Redžepagić kaže da će ovogodišnji “Zeman” biti još bolji nego prethodni.

“Naša ideja je bila da širimo spektar izvođača, jer novopazarska publika želi da čuje nove zvukove i upozna druge, nove, kulture. Naš tim će se truditi da ostavi utisak dobrog domaćina”, kazao je on.

Džambo Aguševi orkestar je sastavlje od 10 trubača koji su poznati po fenomenalnim koncertima na kojima izvode romsku muziku isprepletanu drugim muzičkim žanrovima.

“Drugog dana festivala nastupiće “Sinafi trio” iz Grčke, koji svira na tradicionalnim orijentalnim instrumentima, a njihov repertoar se sastoji od ljubavnih pesama protkanih tematikom Bliskog istoka”, objašnjava Redžepagić.

Poslednjeg dana festivala biće održano takmičenje “Glas Zemana” na koje će se ove godine nadmedati osam izvođača tradicionalne balkanske muzike, posle čega će nastupiti čuveni bosanskohercegovački bend “Divanhana”.

Svi nastupi biće održani na Žitnom trgu.

Organizator “Zemana” je Kulturni centar Novi Pazar, uz podršku Gradske uprave i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari