U Novom Pazaru počinje festival "Stari grad" 1Foto. arhiva

Koncertom Nine Badrić, večeras će na gradskom šetalištu početi festival “Stari grad”, jedna od manifestacija koje će obeležiti ovogodišnje kulturno leto u u Novom Pazaru.

Druge večeri festivala, u subotu 16. jula, pred ovdašnjom publikom i gostima iz drugih delova Srbije i regiona, nastupiće grupa Zana, dok je za nedelju planirana svirka benda iz Bosne i Hercegoine, Rock ko fol. Svi koncerti počeće u 21h.

Direktor “Starog grada” Aladin Imamović kazao je da očekuju veliki broj posetilaca i da očekuje da sve tri festivalske večeri budu sjajne, što imena izvođača garantuju.

“Bitan momenat festivala je i šoping, jer su naši prijatelji, sa kojima smo ranije sarađivali, spremni da tokom festivalskih dana ponude popuste, a što je još jedan od razloga da se poseti Novi Pazar. Da se uživa u dobroj muzici i povoljno nešto kupi”, rekao je Imamović.

Festival “Stari grad” održava se od 2004. godine. Njegov idejni kreator je “Mass entertainment group”, a ove godine održava se uz podršku Kulturnog centra Novi Pazar i pokroviteljstvo Grada Novog Pazara i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Novi Pazar će krajem jula biti domaćin još jednom festivalu “Zeman” na kojem će 28. jula nastupiti Džambo Aguševi orkestar iz Makedonije, dan kasnije Sinafi trio iz Grčke, dok je poslednji dan, nakon takmičarskg dela “Glas zemana”, rezervisan za Divanhanu iz Bosne i Hercegovine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari