N1: Građani novobeogradskih blokova ne veruju Šapiću, traže ukidanje pravosnažnosti rešenja o radovima na Savskom nasipu 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Članovi udruženja „Za naš kej“ predali su zahtev za ukidanje takozvane klauzule pravosnažnosti na rešenje o odobrenju radova na Savskom nasipu, koje je dobio grad Beograd.

Kako tvrde, to rešenje grad je dobio zaobilazeći sve procedure. Navode i da je klauzula stavljena na taj slučaj i da sada deluje kao da niko prethodno nije podneo nikakav zahtev i žalbu, što je takođe kršenje procedure.

Predstavnik udruženja Branislav Tomić rekao je za N1 da je Aleksandar Šapić tvrdio da je iskopavanje i radovi koji su nelegalno počeli 9. marta bili samo pripremni radovi i da im je svrha bila traženje ilegalnih creva koja su splavari postavili u poslednjih dvadesetak godina.

Pokazujući fotografiju na kojoj se vide radnici kako rupe zalivaju betonom Tomić je naveo:„Eto tako je pronašao ta creva i završio posao i zakopao rupe“.

„Međutim u suštini, ono što se zaista dogodilo, to su bili zaista radovi koji su se događali svih tih dana. I ja bih pozvao gradonačelnika da objasni da li se na ovaj način traže ilegalna creva zalivanjem betonske ploče“, kaže Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari