N1: Ponovo besplatno deljen paradajz u Leskovcu, krizni štab najavio dolazak ministra 1Foto: FoNet/Jugpress

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović dolazi u ponedeljak u Leskovac da razgovara sa pobunjenim poljoprivrednim proizvođačima, najavio je danas krizni štab povrtara Jablaničkog okruga, objavljeno je na portalu N1.

Poljoprivrednici su i danas podelili paradajz, na taj način protestujući zbog niske cene ovog povrća.

Cene za prodaju paradajza na veliko u Leskovcu su 10 do 25 dinara. Proizvođači za to krive državu koja dopušta uvoz iz okolnih zemalja.

Krizni štab povrtara Jablaničkog okruga naveo je da ih je ministar zvao još sinoć. Istakli su da do tada oni treba da mu pripreme troškovnik za nadoknadu štete.

Zahtev je i da se paradajz proglasi strateškom kulturom te da od naredne godine bude obustavljen uvoz na pet meseci, počev od 1. juna. Povrtari traže i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe u Leskovac.

Danas je podeljeno tri do četiri tone paradajza, a proizvođači su na protestu prošlog četvrtka podelili nekoliko tona tog povrća.

Predsednik kriznog štaba povrtara Aleksandar Kostić rekao je da nisu ispunjena prošlonedeljna obećanja državnog sekretara i pomoćnika ministra poljoprivrede, koji su odmah posle protesta u četvrtak došli u Leskovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari