Na blokadi u Užicu otet mobilni telefon novinaru Danasa (FOTO/VIDEO) 1Foto: Nenad Kovačević

Tokom današnje blokade puteva u Užicu, novinaru Danasa, koji je nosio obeležje „press“, žena iz jednog automobila otela je telefon, a okupljeni građani uspeli su da mu ga ubrzo vrate.

Više od hiljadu Užičana je oko 14 časova blokiralo magistralu od Užica ka Beogradu i Zlatiboru.

 

Na početku protesta, kod Velikog parka, dogodio se incident kada je crni džip zatamljenih stakala, užičke registracije, pokušao da probije blokadu.

 

Usledili su verbalni sukobi i koškanja mlađeg vozača i okupljenih građana.  Mlađa žena iz džipa, vidno iznervirana, svađala se sa okupljenima i vikala na njih.

U jednom trenutku je, nezadovoljna što je snimaju, naglo prišla reporteru Danasa, koji je bio vidno obeležen karticom „press“, vikala na njega, udarila ga po podlaktici i otela mu iz ruke mobilni telefon.

Potom su građani krenuli za njom i uspeli da od nje vrate telefon, a ona je sve vreme ulazila i izlazila iz džipa i vikala na okupljene. Od vozača džipa je zahtevala da pozove policiju.

Građani su im dobacivali „Jesu li vas to platili Vučić i Vulin“, aludirajući na mogućnost da su u pitanju provokatori.

Nakon što su demonstranti pustili džip da prođe, vozač ih nije poslušao i ostao je na licu mesta.

 

Blokada je nastavljena na istoj magistrali, ali nekoliko stotina metara bliže Autobuskoj stanici, kod Ložioničkog mosta.

Zbog protesta, tokom koga su propuštana kola hitne pomoći, a koji je trajao oko sat i po, stvorile u se kilometarske kolone iz pravca Požege i Zlatibora.

Za razliku od prošle subote, kada je bilo primetno veliko prisustvo policije i policijskih vozila na samoj magistrali, ali i u centru grada, ovoga puta uniformisani policajci nisu bili vidljivi.

„Bunt građana može i mora da dovede do reakcija, koje će uzdrmati vlast. Blokada nije savršena, ali je iznuđena metoda. Bilo bi fer da izbori budu slobodni i pošteni, da na njima odmerimo snage, ali pošto je mafijaški režim uzurpirao sve institucije, osuđeni smo na to da tražimo alternativne mehanizme“, kazao je za Danas dr Željko Bacotić, učesnik današnjeg protesta i predsednik užičkog odbora DS.

Njega je policija jutros, u njegovom porodičnim stanu, upozorila da prestane sa opozicionim aktivnistima i da ne učestvuje u blokadi.

Blokada saobraćaja u Užicu je najavljena i za narednu subotu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari