Na carinskom punktu Merdare sprečen šverc više od 35.000 psihoaktivnih tableta 1Foto: Artinun Prekmoung / Panthermedia / Profimedia

Carinici su na carinskom punktu Merdare, sprečili danas pokušaj krijumčarenja više od 35.000 psihoaktivnih tableta, kojima je putnik jednog autobusa napunio svoje kofere i torbe, saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi u saopštenju, upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, putnici i vozači su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Prilikom kontrole autobuskog prostora za prtljag, pronađene su dve velike torbe i jedna kutija, koje su bile ispunjene tablama leka „Ksalol“ (Xalol) koji se nalazi na listi psihoaktivnih supstanci, a utvrđeno je da se radi o 35.655 tableta tog leka.

Putnika koji se javio kao vlasnik prtljaga je zajedno sa krijumčarenim tabletama, preuzela u dalju nadležnost policija.

Ranije danas Poresko-carinska služba Mađarske (NAV) je objavila da su u jednom autobusu srpskih registracija pronašli i zaplenili dve vrste lekova – ukupno 190.700 tableta od čega je bilo 139.700 komada leka „Rivotril“ (za čiji je promet potrebna međunarodna trgovačka dozvola), i 51.000 tableta leka „Ksalol“, koji se u Mađarskoj smatra ilegalnim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari