Čelnici kompanije Vojput tvrde da su već duže vreme diskriminisani, jer na tenderima ne dobijaju poslove, iako su njene ponude i do 50 odsto jeftinije nego kod ostalih ponuđača. Tako je bilo i na tenderu za izgradnju dela Koridora 10 i zaobilaznice oko Subotice, a to se isto desilo i na tenderima za rekonstrukciju gradskih ulica i puteva, gde su bez valjanih razloga poništavani, kaže Dušan Dražić, direktor kompanije Vojput.

– U Subotici ni ove ni prošle godine nije napravljena nijedna nova ulica, jer je investitor Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine čekao da se posao „namesti“ Alpini, ali je tender poništen upravo zbog nekonkurentnosti njene ponude. Naša ponuda je bila za 30 miliona dinara niža. Tvrdimo da je Vojput na crnoj listi i da se neko na taj način igra sudbinom 550 porodica zaposlenih u ovoj kompaniji. Mi za ove tvrdnje imamo dokaze, kaže Dražić, navodeći da iza svega stoji „nečiji nepotizam“.

Vojput je inače u dubiozi, zbog nekoliko nenaplaćenih, a završenih poslova.

– Učinićemo sve da se firma ne zatvori. Ali, ukoliko plata bude kasnila i ukoliko se ne promeni odnos prema nama, postoje i drugi načini da se izrazi protest – Gradska kuća, jedna i druga, Fond za kapitalna ulaganja…, kaže Dražić.

Zbog Koridora 10 do Strazbura

Priča oko tendera za deo Koridora 10, na kojem je posao dobila firma sa nepovoljnijom ponudom, još nije završena i moguće je da dobije epilog u Strazburu. Na žalbu zbog tendera komisija ni posle osam meseci nije odgovorila. U Vojputu navode da se neposredno može videti kako se izvode radovi na Koridoru 10 – rokovi su već probijeni i dosad je urađeno tek oko 25 odsto planiranog. Dražić kaže i da se radi veoma nestručno, a primer je stavljanje asfalta po kiši, pesak se nelegalno vadi, putevi kojima se on odvozi se ruiniraju i prave se mnogi propusti da bi se ubrzali radovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari