) Foto: S. Obrenić

Na društvenim mrežama se pojavio snimak hapšenja osnivača pokreta Ćale ovo je za tebe, Petra Đurića. On je priveden na jednoj manifestaciji održanoj na Kalenićevoj pijaci.

Razlog privođenja još uvek nije poznat, a kako je korisnik Tvitera koji je objavio snimak naveo, Đurić je navodno uhapšen jer nije imao ličnu kartu.

Advokat Čedomir Stojković je napisao na Tviteru da razlog za privođenje Đurića nije bilo to što on nema ličnu kartu već zato što je na sajam vina koji je organizovao SNS predsednik opštine Vračar – došao noseći lutku sa likom Aleksandra Vučića u zatvorskom odelu, pitajući „zašto terate narod da jede jeftine salame dok sebi točite skupa vina?“.

„SNS je pozvao svoju policiju koja ga je uhapsila i oduzela mu lutku, koju je pretila da će da mu polomi. Prema onome što su mi očevici kavili, policija ga je neprimereno gurala. Da li je pri tome imao ličnu kartu kod sebe, ne znam još. Saznaću. Ali to je nebitno“, napisao je Stojković na Tviteru.

Petar Đurić je bio prisustvovao večerašnjem 21. protestu „Srbija protiv nasilja“, a kako se vidi na snimku, u trenutku hapšenja kod sebe je imao kartonsku figuru Aleksandra Vučića u zatvorskom odelu koju je nosio na protestu.

Đurića je u januaru ove godine na saslušanje privela Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, zbog tvita u kome je kritikovao Vučića i između ostalog naveo da je „predsednik kriminalac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari