Na gradskoj deponiji u Boru treći dan tinja vatra 1Foto: SZC

Vatrogasno spasilački bataljon u Boru, JKP „3.oktobar“ i mehanizacija Serbia Zijin Copper i dalje gase požar na borskoj gradskoj deponiji.

Požar je izbio u subotu uveče, lokalizovali su ga nakon višečasovnog gašenja pripadnici Vatrogasno sapsilačkog bataljona u Boru i radnici JKP „ 3.oktobar“ uz pomoć Serbia Zijin Copper.

Vatra međutim i dalje tinja iz dubljih slojeva smetlišta i u toku zatrpavanje zgarišta zemljom, u čemu učestvuje brojna mehanizacija Serbia Zijin Copper – buldožeri, utovarivači, prskalice i kamioni.

– Mehanizacija Serbia Zijin Copper biće na raspolaganju do potpune lokalizacije vatre i dima, kao što je pre desetak dana bila mobilna i pri gašenju požara koji je buknuo u gradskom naselju „Bor 2“ – kažu nadležni u Serbia Zijin Copper.

Inače, pretpostavlja se da je visoka temperatura uzrokovala paljenje lako zapaljive materije sa gradske deponije, a velika količina komunalnog otpada koji se godinama odlaže na tom mestu akciju suzbijanja daljeg širenja dima čini otežanom i dugotrajnom.

S obzirom da se dim sa deponije i dalje širi na pojedine delove grada i okoline, treći dan zaredom merna mesta, na kojima se prati kvalitet vazduha u Boru, beleže povišene vrednosti pojedinih parametara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari