Na Pedagoškom fakultetu u Vranju prijave za upis učitelja i vaspitača u drugom konkursnom roku od 1. do 3. septembra 1Foto: V.Ristić/Danas

Pedagoški fakultet u Vranju organizuje drugi konkursni rok za upis nove generacije studenata osnovnih akademskih studija u okviru školske 2022/2023. godine, na studijskim programima za obrazovanje učitelјa i obrazovanje vaspitača.

Kandidati će za upis moći da se prijave u periodu od 1. do 3. septembra, neposredno na fakultetu ili elektronskim putem na imejl-adresu [email protected].

Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 7. septembar, pri čemu ne postoje nikakvi troškovi polaganja prijemnog ispita i samog upisa.

Kandidati prilikom prijavljivanja na konkurs podnose originalna dokumenta na uvid, a uz prijavni list koji se dobija na fakultetu ili preuzima sa sajta ove ustanove, podnose fotokopije diplome o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i očitanu biometrijsku ličnu kartu.

Takođe, kandidati koji su položili prijemni ispit za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija na nekom od učitelјskih ili pedagoških fakulteta, mogu da, u okviru drugog upisnog roka, predaju zahtev za upis na Pedagoški fakultet u Vranju na preostala slobodna mesta i oni će biti oslobođeni polaganja prijemnog ispita.

Podsećamo, Pedagoški fakultet doneo je odluku da školarina za sve novoupisane studente u okviru školske 2022/2023. godine bude besplatna.

Završavanjem studijskih programa studenti stiču 240 ESPB bodova i stručni naziv diplomirani učitelј, odnosno diplomirani vaspitač, nakon čega na ovom fakultetu mogu upisati i master akademske studije, čime im se pruža mogućnost rada u osnovnom i predškolskom obrazovanju.

Detalјnije informacije o studijskim programima i upisu kandidati mogu pronaći na internet stranici Pedagoškog fakulteta u Vranju ili se informisati pozivom na broj 017/431 960.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari