Građani Jagodine se pitaju: Na pijaci se maše oružjem, ćerka sveštenika je izbodena dok policija nekoga štiti? 1Foto: Dušan Pešić/Danas

„Neki čovek je mahao oružjem, centar grada bio je preplavljen policijom, mlada devojka je tiho krvarila, jer ju je neko napao nožem ispred zgrade u kojoj živi, a policija ćuti“, tvrde građani Jagodine.

Tabloidi su juče objavili da je na Zelenu pijacu došla osoba sa puškom kalašnjikov. Policija je za naš list to zvanično demantovala i rečeno nam je da nije bilo nikakve akcije traženja i privođenja, ali izgleda da taj slučaj nije zatvoren.

Prodavci na pijaci za Danas kažu da je bilo mnogo pripadnika MUP-a sa dugim cevima.

„Protrčali su jedni, pa drugi, bio ih je puno sa puškama. Tog napadača nisam videla, ali svuda je bilo policije“, rekla nam je jedna Jagodinka.

To je potvrdilo mnogo njih koji su se zatekli na licu mesta. Takva situacija izazvala je brojne uzbune i komentare.

Ipak, većina tvrdi da nije reč o automatskom oružju, već o „vađenju pištolja iz džepa“. Kako očevici tvrde, svratio je u više kafana, a na kraju je pištoljem pretio jednom muškarcu, a potom pobegao.

Nije teško da se od toga razviju takozvane čaršijske priče, ali ostaje činjenica da je policija juče demantovala navode o potezanju kalašnjikova.

Danas smo ponovo uputili pitanje da li se desio bilo kakav oružani napad, ali nam je portparolka policije rekla da nije.

„Vi ste dobro sve objavili kad ste demantovali vest. Policija nije izvodila nikakvu akciju i nismo imali takav slučaj sa oružjem“, objasnila je.

Na naše pitanje o drugom slučaju, još nismo dobiii odgovor. Reč je o slučaju mlade devojke koja pohađa gimnaziju i, kako saznajemo, izbodena je nožem ispred zgrade u kojoj živi pre nekoliko dana.

„Na svu sreću živa je i oporaviće se, ali policija to zataškava. Mladić ju je napao, vodi se kao nepoznat. Ona je dobra mlada devojka iz poznate jagodinske porodice“, tvrdi naš izvor.

O tome se spekuliše po gradu, reč je o ćerki čuvenog, nedavno preminulog sveštenika, dok mediji nisu dobii nikakva saopštenja iz Policijske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari