Pao prvi sneg u Ivanjici, Lučanima i na Rudniku, putevi prohodni, više sela bez struje 1Foto: Nenad Kovačević

U opštinama Ivanjica, Lučani i Gornji Milanovac pao je prvi sneg, nakon čega je šest lučanskih sela ostalo bez struje, ali su svi putni pravci prohodni i saobraćaj se odvija normalno, rečeno je danas agenciji Beta u opštinskim upravama.

Visina snežnog pokrivača u okolini Ivanjice je oko 15 centimetara, a sneg je prouzrokovao sedam kvarova na niskonaponskoj mreži zbog kojih je više domaćinstava trenutno bez struje.

U opštnskoj upravi Ivanjice očekuju da će kvarovi na niskonaponskoj mreži biti otklonjeni u toku dana.

U Lučanima je visina prvog snežnog pokrivača oko 10 centimetara, svi putevi su prohodni, ali je oko 300 domaćinstava u šest sela ostalo bez struje.

Bez struje su trenutno stanovnici sela Vučkovica, Glog, Donji i Gornji Dubac, Kaona i deo Milatovića.

Ekipe su na terenu i struja bi u tim selima trebalo da stigne u toku dana.

Na planini Rudnik u opštini Gornji Milanovac sneg pada od juče, ali su svi putni pravci prohodni i snabdevanje električnom energijom je uredno.

Sneg je sinoć i tokom noći padao na Zlatiboru, Tari, Kopaoniku, Staroj planini, Debelom brdu, a u zlatiborskom kraju palo je dvadesetak santimetara što je izazvalo, probleme i zastoje u saobraćaju.

Šleperi sa letnjim gumama i bez zimske opreme satima su stajali poprečeni na prilazu Zlatiboru, a do prestanka padavine na snazi je obustava saobraćaja za teretnjake, javlja RTS.

Sneg je padao i u Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, na Kosovu, ekipe putara su na terenu, a Putevi Srbije jutos upozoravaju na mokre kolovoze i oko pet santimetara snega na saobraćajnicama na području Užica, Sjenice, Novog Pazara, Raške, Valjeva, Zaječara, Beograda.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a zastoji su na graničnim prelazima za teretni saobraćaj.

Na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj i prelazu Kelebija prema Mađarskoj kamioni čekaju oko četiri sata, na Horgošu oko tri sata, dok je na izlazu Šid zadržavanje šezdesetak minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari