Na području Pirotskog okruga laboratorijski potvrđena 21 osoba pozitivna na korona virus 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na području Pirotskog okruga je do danas laboratorijski potvrđena 21 osoba pozitivna na korona virusa od 72 uzorkovanih i to19 osoba  iz Pirota  i 2 osobe iz Babušnice, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot.

U saopštenju Zavoda se dodaje da je registrovan  još jedan smrtni slučaj, osobe starosti 54 godine, dijabetičar.

“Na današnji dan u Opštoj bolnici Pirot hospitalizovano je 5 obolelih lica  i svi su u stabilnom stanju. Ostala tri hospitalizovana bolesnika su prebačena u Klinički centar Niš, od kojih je jedan bolesnik na respiratoru”, kaže se u saopštenju.

„Na osnovu epidemioloških ispitivanja na području Pirotskog okruga registrovana su 132 obolela lica, koja su pod epidemiološkim nadzorom, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima i nalaze se u kućnoj izolaciji. Od početka epidemije  je pod zdravstvenim nadzorom  610  kontakata ( unutar porodica, radnog mesta ili je kontakt ostvaren na drugi način, policija, čuvari u Pritvoru ….) koji su imali kontakt sa obolelima, verovatnim i potvrđenim slučajevima”, kaže se u saopštenju.

Epidemiolšoška situacija se iz sata u sat pogorššava, u naredne dve nedelje pojačati sve preporučene mere Vlade Republike Srbije,navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari