Na području Višegrada, Zvornika i Bratunca ekshumirani posmrtni ostaci više bošnjačkih žrtava   1Foto: Screenshot/YouTube Visegrad 365

Na lokaciji Gornja Crnča u Višegradu pronađeni su posmrtni ostaci više osoba, najverovatnije četiri bošnjačke nacionalnosti, nestalih 1992. godine, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

U procesu ekshumacije učestvuju lekar patolog sudske medicine, policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i (INO) BiH, a lokaciju obezbeđuju policajci Policijske stanice iz Višegrada.

Posmrtni ostaci biće prevezeni u kosturnicu u Goraždu, radi uzimanja uzoraka i utvrđivanja identiteta putem DNK analize.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno i da su na lokalitetu Planinčići kod Zvornika pronađeni posmrtni ostaci (ljudske kosti), koji će biti transportovani u Komemorativni centar Tuzla, radi dalje sudsko-medicinske obrade i utvrđivanja identiteta osobe putem DNK analize.

„Radi se o posmrtnim ostacima najmanje jedne osobe, a daljom sudsko medicinskom obradom biće utvrđeno od koliko su osoba posmrtni ostaci“, navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Prema dostupnim informacijama, najverovatnije se radi o žrtvi bošnjačke nacionalnosti sa područja Zvornika.

Na lokaciji Kameničko brdo kod Bratunca juče su pronađeni posmrtni ostaci jednog nekompletnog tela.

Posmrtni ostaci pronađeni su prilikom asanacije terena, a pretpostavlja se da pripadaju žrtvi bošnjačke nacionalnosti sa područja Srebrenice, iz jula 1995. godine, navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari