Na prelazu Preševo zaplenjeno više od dve tone krijumčarene robe 1Foto: Uprava carina

Carinici na graničnom prelazu Preševo, u jednom kamionu, pored uredno prijavljene, pronašli su i preko dve tone krijumčarene tekstilne i druge robe.

Kako javlja Uprava carine, prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao kamion domaćih registarskih oznaka, koji je za nekoliko uvoznika u našoj zemlji prevozio uglavnom tekstilnu robu iz Turske.

Na pitanje da li, pored prijavljene robe, ima još nešto da prijavi, vozač je odgovorio odrično.

Kamion je ipak izdvojen za detaljan pregled, a nakon istovara je utvrđeno da se ispod robe prijavljene za uvoz nalazi i velika količina različite, neprijavljene robe.

„U više ogromnih torbi i kutija na dnu tovarnog dela pronađeno je preko 7.000 različitih odevnih predmeta: dečjih kompleta, prsluka, trenerki, farmerica, majica, veša i čarapa poznatih robnih marki ‘Zara’, ‘Tomi Hilfiger’, ‘Adidas’, ‘Najk’,’Dizel’ i ‘Armani'“, javlja Uprava carine.

Među robom se našlo i „oko 500 auto-delova, različitog alata, parfema i toaletnih voda poznatih brendova“.

„Pronađeno je i više od šest kilograma etiketa robnih marki ‘Filio Plein’, ‘Najk’, ‘Adidas’ i ‘Karl Lagerfild’, koje služe za našivanje ili lepljenje na neobeleženu robu i njeno naknadno ‘brendiranje'“, navodi Uprava carine.

Pored krijumčarene robe, za koju postoji sumnja i u povredu prava intelektualne svojine, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, koji će biti pokrenut protiv vozača – vlasnika prevozničke kompanije, biće zadržan i kamion.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari