Na prelazu Preševo sprečen pokušaj krijumčarenja 268.000 evra 1Foto: Uprava carina

Na graničnom prelazu Preševo sprečen je pokušaj krijumčarenja 268.000 evra, koje je jedan putnik sakrio u fabričke šupljine poda, prostor za akumulator i ispod zadnjeg sedišta automobila stranih registarskih oznaka, saopštila je Uprava carine.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao „folksvagen tuareg“ strane registarcije, kojim su ka Severnoj Makedoniji putovala dvojica stranih državljana.

„Bez obzira što su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose dozvoljene iznose novca, automobil je izdvojen za detaljan pregled. Tom prilikom je, najpre, u fabričkoj šupljini poda, ispred suvozačkog sedišta, pronađena kesa sa svežnjevima deviza. Potom su još tri kese sa sakrivenim novcem pronađene i u prostoru za akumulator, da bi na kraju deo sakrivenog novca u različitim apoenima bio pronađen i u tapacirungu ispod klupe zadnjeg sedišta“, navode iz Uprava carine.

Otkriveni novac su zajedno sa vozačem (37) i automobilom, čija je vrednost procenjena na oko 70.000 evra, preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.