Na skupu ‘Litija za spas Srbije’ vladika Nikanor kao primer odnosa prema gejevima naveo Putina koga je nazvao „carem planete“

Ostavite komentar


  1. Nikanor je neka vrsta kazne Srbima i crkvi. 80% popova u banatu na rubu je ekstenzije ostalih 20 % rodjaci zemljaci ili za pare dosli imaju I previse. Gde god vrsi sluzbu narod se vraca iako je posao u crkvu, baca knjige kadionice krstove vice I galami, ni mrvice molitve a sad nasao da on o necemu prica u Beogradu.Popovi zive u vlaznim stanovima nemaju osiguranje, od kad je dosao postavio duplo poova a briga ga kako ce da zive. U toku leta smenio svojie najblize saradnike sekretara I blagajnika jer su se posvadjali oko podele 7 miliona evra a da njega nisu uvrstili u deobi. Strasno

  2. Основни принцип демократије је поштовање воље народа. Дакле, народ је изабрао здраву и породичну Србија и то мора да се поштује.

  3. Kome vise duva kroz glavu? Da li Nikanoru ili ovim budalama sto kao ovce idu za njim? Ovo podseca opasno na devedesete. Ista bagra arlauce samo sad uz crkvena zvona…
    Ko poslednji izadje, neka ugasi svetlo.

  4. Ludi pop kome su pare jedino merilo vrednosti. Idi bre odakle si došao pa tamo popuj.

  5. Величанствени скуп и надам се да ће још бити оваквих литија. Баш сам поносан што сам православни хришћанин.

  6. Apropo „zdrave i porodicne Srbije“: Danas je ubijena 21. zena, zrtva porodicnog nasilja u nasoj lepoj nam i demokratskoj zemlji. Dalje, gospoja Natasa, demokratija se odnosi na sve ljude unutar jedne zajednice, a ne samo na tzv. porodicne ljude. Uostalom, bez obzira koliko vas i vama slicnih bilo na „litijama“, vi niste ceo srpski narod.

  7. Zašto parada LGBT svakako ne treba da budu diskriminisani ali svoja seksualna opredeljenja neka ostave za 4zida i zašto stalno izazivaju gnev naroda

  8. Владика Никанор – тврди камен Српске Православне Цркве. Нека му Бог да добро здравље.

  9. Nema ovo veze sa osporavanjem gej parade koliko ima veze sa idolopoklonickom podrškom KGB agresoru putleru.SPC -KGB ispostava …ga je napravila Bogom…..zamisli kada on kao svešteno lice kaže da je car cele zemlje Putin….a znamo da je car i neba i zemlje Gospod Isus Hrist.SPC je inače Srbiji donela najviše stradanja i zla,oličenje je ekstremizma i rusofilsko-nacionalistickog šovinizma od kako su je ruski komunisti uzeli pod svoje.

  10. Zaklhucak je da se Rusi onako bas svojski trude da u Srbiji izbije rat. Kao i 90-tih u Jugoslaviji.

  11. Текст је нетолерантан према Цркви и ставу 98% народа.

  12. Ako im nije dobar nas a vole tudjeg predsednika sto se ne odsele iz Srbije tamo ,niko im ne brani?! A Srbija treba da bude deo razvijenog i humanijeg sveta i u EU. Nista pateticnije mi nije nego kad neko u Srbiji drzi sliku tudjeg predsednika bilo na zidu kancelarije ili na ulici!

  13. Mi smo bolesno drštvo. To priznajemo. A to je dobar znak za naš spas. Jer istorija zna da narodi nastaju no i nestaju. Na našu žalost mi ubrzano nestajemo. Jer smo sami sebi potkopali temelje našeg bitisanja. Još smo izabrali najgore od nas koji na tome veselo rade.
    Verovanje u nadprirodnu silu – religija se menjala. Pre monoteizma postojala je mnogobožačka religija, koja je prepoznala ljudsko neznanje, pa je podsticala znatiželju i učenje, i na taj način razvijao se um i volja kod čoveka. Nažalost, jednobožačka vera, iako novija, čini obrnuto – razvija i čuva slepo verovanje, pokornost i lažno samopouzdanje zasnovano na svemoći Gospoda i podstiče nerealno uverenje da će na kraju uz Božju pomoć sve biti kako treba.
    Svi bogovi su izmaštani iz potrebe čoveka da veruje u nešto što je bolje i moćnije od svega što ga ugrožava, pa i od čoveka, a što će mu pomoći da preživi i savlada sve izazove surovog okruženja i da živi bolje. Bogovi jedinci to obećavaju samo ako ih se bespogovorno sluša, ako ne na ovom onda bar na onom svetu.”Istorija religije je amalgam realnosti i laži, istoriska relanost postaje laž, nestvarna bajka postaje istina.” (Žan Kokto, Journal d’un inconnu)

  14. Šta kaže presvetli vladika na izbor LGBT osobe na mesto premijera Srbije.Jel procedio kroz zube koju reč osude i kritike na račun odluke velikog vođe.

  15. To je možda mala stvar za državu,ali ogromna za narod! Ovaj put pobedila je porodica i Srbija!

  16. Bio sam na litijama sa svojim porodicom.
    Veličanstveni skup. Bio sam ponosan što sam Srbin!

Ostavite komentar


Društvo

Šta policija radi kad nestane dete - izazovi i procedure 10

Šta policija radi kad nestane dete – izazovi i procedure

Asistent na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Marija Tasić rekla je za RTS da je procedura kada neko nestane jasna i da je veoma bitno kada i ko je prijavio nestanak i koliko se razlikuju vremena od kada je primećen nestanak i kada je on prijavljen. Poziv građanima da učestvuju u pronalaženju dvogodišnje devojčice Danke Ilić jeste poziv da daju sve raspoložive informacije, ali ne da samostalno vode istragu, kaže Tasićeva.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.