Vladika Grigorije govoriće večeras u hramu Svetog Save na Vračaru 1

Episkop diseldorfski i nemački Grigorije govoriće večeras od 18:00 časova u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, na predstavljanju ilustrovane knjige „Blagodatna“ koja predstavlja likovne prikaze Bogorodice u našim manastirima.

„Listajući ovu knjigu i gledajući najljepše freske naših drevnih manastira, poučavamo se jednoj neobično važnoj istini, a to je da je nesmjestivi i neopisivi Bog postao čovjek smjestivši se u utrobu smirene djevojke Marije. I da je tu, ispod njenog srca, došlo do čudesnog i neopisivog dodira između besmrtnog i smrtnog, te da je tako besmrtno preobrazilo i smrtno u besmrtno. Čudesna tajna ka kojoj je najbolje putovati zagledan u lice Majke, čiji pogled netremice gleda lice Boga. Uz blagodarnost za ovaj poduhvat, prilažem ovo skromno svjedočanstvo kao malo uzdarje pregaocima i misionarima zaslužnim za nasta nak ove knjige. Blagosloveno je to djelo, kao što je blagosloven i Zapad jednako kao Istok, i kao što su blagoslovom Božijim blagosloveni Sjever i Jug.“
– stoji u predgovoru vladike Grigorija.

Na promociji će sem njega govoriti i episkop zapadno-američki Maksim, istoričarka umetnosti dr Ivana Lemkul, kao i urednica izdanja Dubravka Dragović Šehović. Nakon promocije predviđeno je potpisivanje knjiga u domu hrama Svetog Save.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari