Na Univerzitetu u Novom Pazaru počeo septembarski upisni rok 1Foto : S. Novosel

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) počeo je septembarski upisni rok na prvu godinu osnovnih studija. Za buduće brucoše ostalo je još 186 slobodnih mesta.

Najviše slobodnih mesta, 99, ima na Departmanu za tehničko-tehnološke nauke, na studijskim programima računarske tehnike, softverski inženjering, agonomija i prehrambene tehnologije.

Na smerovima matematika, hemija i biologija, na Departmanu za prirodno – matematičke nauke, za buduće brucoše ima još 69 mesta.

Najmanje slobodnih mesta, 7, ostalo je na strukovnim studijama Zdravstvena nega.

Od 186 slobodnih mesta, o trošku budžeta školovaće se 148, a samofinansirajućih mesta je 38.

U junskom roku popunjena su sva mesta na devet studijskih programa: poslovna informatika, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje.

Nije bilo upisa za ekonomiju, pravo i srpski jezik i književnost. Na ovoj visokoškolskoj ustanovi kažu da su ta tri studijska programa u postupku akreditacije.

Upisnom kvotom predviđeno je da se na DUNP upiše 730 studenata na prvu godinu osnovnih studija, od toga 505 je ma nudžetu, a 225 je samofinansirajućih.

Dokumenta za prijem predaju se danas i sutra, a polaganje prijemnih ispita zakazano je za 7.septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari